VOM

Virtuprove Online Management systeem

Welke oplossing

WHAT

wat is het VOM-systeem

Virtuprove was een idee in 2013, een winactie in 2014, een groepje in 2015, een startup in opleiding in 2016, een try-out in 2017 een pilot in 2018 en een oplossing in 2019! En wat al deze jaren met elkaar gemeen hebben is hun doelstelling, sneller en efficiënter vastgoed verduurzamen. In 2019 vonden wij “de” oplossing!,,, en in 2020 ben jij de oplossing,….. Hoe, kies voor ons!

VOM als oplossing?

Nee, VOM is niet DE oplossing, dat is ieder architectenbureau of ontwikkelend bouwadviesbureau dat van nature al een bijdrage wil leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving. Het Virtuprove Online Management systeem is ontstaan om meerdere Virtuprove aanvragen paralel naast elkaar uit te werken met meerdere ondernemingen die destijds aan het concept Virtuprove werkten. Inmiddels is gebleken dat dit ook een oplossing is voor verbouw projecten van pariculiere woningen waarbij er meerder voordelen onstaan voor de klant en het uitvoerend kantoor.

WHY

Waarom VOM

Waarom andere mensen blij worden van het Virtuprove Online Management systeem

Steven Bekkers - Architect

Samenvattend is VOM een veelzijdige, flexibele tool om grip te houden op ontwerp- en uitvoeringsprojecten, die mijn tijd en gedachten vrijmaakt om me te richten op de inhoud!

Sinds enige maanden werk ik met het Virtuprove Online Management systeem voor het ramen van offertes, plannen van projecten en bijhouden van gemaakte uren. In mijn ervaring is het een heel fijne tool om grip te houden op de urenbesteding in een project. Door het bijhouden van de urenbesteding per geoffreerde activiteit is het makkelijk overzicht te houden en is meerwerk snel te identificeren en uit te leggen aan de opdrachtgever.

Daarnaast kan ik met VOM direct inzichtelijk maken welke taken in een project aandacht behoeven en planning van gelijktijdig lopende projecten op elkaar laten aansluiten. 

Samenvattend is VOM een veelzijdige, flexibele tool om grip te houden op ontwerp- en uitvoeringsprojecten, die mijn tijd en gedachten vrijmaakt om me te richten op de inhoud!

Steven Bekkers

Architect

Amsterdam, 7 januari 2020

Hallo ik ben Ernst de Groot, ik onderhoud deze website en breng mensen bij elkaar die weten dat ze een deel van de oplossing zijn.

Geboren in 1983 te Delfzijl en opgegroeid als boerenzoon in een klein plaatsje op de grens van Groningen Drenthe. Ronde een LBO metaaltechniek af in Veendam in 1999, hier was ik voor het eerst in aanraking gekomen met technisch tekenen, nog op een ouderwetse tekentafel. En kon wel precies werken werdt er gezegd dus als ik kans zag om het MBO fijnmetaal te gaan doen was dat verstandig, dus dat deed ik maar. Hard leren en eigenlijk het puzzelen van het (CAD)tekenen en uitdenken als echt leuk/uitdagend te ervaren was niet genoeg voor mij en na een jaar stopte deze route voor mij. 

Makkelijk was het leren voor mij niet geweest en ik was wel even klaar met hard leren zonder echt een doel te hebben, al besefte ik dat niet zo destijds het voelde zo. In 2001 op mijn 17de liep ik ineens bij defensie om te kijken wat het leven daar te bieden had. Wat ik daar voornamelijk leerde is om als team met diverse disciplines gedisciplineerd naar een doel toe te werken. Vrij snel, misschien te snel, kreeg ik de mogelijkheid om door te groeien tot korporaal. Intern volgde ik in 1 jaar een voltijd MBO niveau 4 telematica gevolgd met diverse cursussen die mij alles leerde over rader- en communicatie techniek zodat ik later varend als storing monteur kon gaan “puzzelen” als de radar apparatuur zijn werk niet deed. 

Naast dat ik als team leerde werken met andere discipline, die soms niets met elkaar te maken hebben, leerde ik zoveel meer. Jezelf redden, brandjes blussen, programmeren, printplaten repareren, omgaan met 50KV en andere gevaarlijke machines. Maar toch keek ik nog jaloers (op positieve manier) naar collega’s die met plezier ’s avonds de boeken in doken om nog meer kennis op te doen. Leuk dat puzzelen en die verantwoordingen, maar dit was niet mijn eindstation.

In 2008 na 7 jaar en 2 missies wilde ik iets heel anders doen. Ik was thuis altijd “bezig” met van alles dat ik wilde maken of creëren. Van huisuit iets dat ik had geleerd, als het niet te koop is of te duur is dan maak je het toch zelf. De creativiteit die ik daarbij kon inzetten wilde ik gaan gebruiken en aangezien tekenen, puzzelen (problemen oplossen) en veel beta vakken mij goed lagen kwam ik uit bij de richting Architectuur. Hier leerde ik oa ontwerpen, en ontwerpen is zoveel meer dan alleen een mooi plaatje maken, of een visie uitspreken. Het is je kaders bepalen, een strategie uitzetten en vervolgens monitoren. Dit om te zorgen dat het doel dat je voor ogen hebt ook gehaald wordt. 

De opleiding bood een curriculum maar al snel zag ik dat het curriculum niet alles bood wat voor de toekomst, in mijn ogen, noodzakelijk was. Op een bouwbeurs was ik in aanraking gekomen met BIM, een soort Virtual Reality Pro voor bouw professionals, en daar wilde ik alles van weten. Ik zocht naar een architectenbureau dat met BIM werkte voor mijn stage periode en daarna was ik om, weg met autocad uit het curriculum en de rest van de opleiding hiermee werken.

In 2013 studeerde ik af met een project waarbij ik mijn ontwerp ambitie op een tweede plek had gezet. Deels omdat ik in een teamverband afstudeerde en er genoeg ontwerpende kracht in het team aanwezig was en ik de enige was in het team die wist hoe je een dergelijk project in team verband kon opzetten in de virtuele wereld van BIM software. Maar ook omdat mijn tweede dochter opkomst was en ik mij besefte dat mijn ambitie om door te studeren aan de universiteit niet logisch meer was.

Ik had zoveel jonge studenten gezien die met dezelfde passie als ik trachten een oplossing te vinden voor het vraagstuk dat ons in ontwerp vorm werd aangeboden. En in Nederland zijn nog veel meer architecten die met diezelfde passie en toewijding werken aan diverse oplossingen en ik was niet van plan om met deze doelgroep te concurreren in een tijd waarin het al zo slecht ging met deze groep. De ambitie architect werd en is nog steeds weer gewoon een mooie dagdroom om af en toe bij weg te dromen!

Een nieuw deurtje ging open en ik kreeg een aanbod om bij een architectenbureau te starten, puur op basis van mijn BIM prestaties. Ik moest wel “freelancer” worden en laat dat net boven aan mijn lijst staan van “Dingen die je nooit zou doen”. De vraag om het als freelancer te doen was in 2013 niet zo vreemd, vond ik als boerenzoon, tijden waren niet ideaal en dan roei je met de riemen die je hebt. Ik wist dat ik in deze sector actief wilde blijven, dus niet veel later had ik een KVK nummer en een iets kortere lijst met dingen die ik nooit zou doen. 

In de jaren die volgde mocht ik in veel keukens kijken omdat ze bij deze bedrijven om verschillende redenen opzoek waren naar iemand die wist hoe je met BIM software hun product of dienst kon leveren. Ik heb dit gedaan tot 2018 en heb hier veel van geleerd, maar vooral ook kunnen zien waar het volgens mij spaak loopt bij veel bureaus. En het heeft weinig met techniek of personeel te maken.

De rest is history in the making, vandaag de dag houd ik mij bezig met het verbinden van mensen die een deel van de oplossing willen zijn. Ik doe dat deels door virtueel te laten zien hoe dat kan en deels door bedrijven online dit proces aan te leren.

Geïnteresseerd om als architectenbureau, bouwadvieskantoor hierbij aan te sluiten, in 2020 komt er weer een plek beschikbaar! Geïnteresseerd vanuit een andere invalshoek? Neem dan hier contact met ons op.

HOW

In 2020 willen we twee Nieuwe kantoren aansluiten