Over ons

Science

Al van kinds af aan ben ik geïnteresseerd in wetenschap. Wetenschap bracht ons het begrip voor datgene waar onze voorvaderen onbegrip voor hadden. Het bracht ons internet waardoor een makelaar vandaag de dag een veelvoud van mensen kan bereiken op een wijze die onze grootouders voorzagen als sciencefiction. Het bracht ons een wereld waar sciencefiction voorspellende vormen aannam en meer en meer gebruiken wij als samenleving dat voor een beter leven. Jij en ik gebruiken het dagelijks door op onze smart devices direct te vinden wat we dan zoeken. Ondernemers gebruiken het om meer mensen te kunnen bedienen of om mensen beter te kunnen bedienen. Gezamenlijk voegen we allemaal waarde toe aan datgene waar onze voorouders van droomde en dat nu realiteit is geworden voor ons.

 

En omdat ik al heel mijn leven geïnteresseerd ben in wetenschap is de corona crisis niet perse een verrassing. De wetenschap vertelt ons al vanaf de Spaanse griep, en daarvoor, dat dit iets is dat vroeg of laat ons pad zou kruisen. Ik ben geen wetenschapper, maar ik kan niet helpen dat het gevoel mij bekruipt dat we nog geluk hebben. Geluk omdat we als samenleving er niet volledig blind voor waren en daardoor sommigen onder ons hierop konden inschakelen en geluk omdat corona niet de dodelijkste virus is die sciencefiction hypothetisch voorschotelde.

 

Science Fiction 

Deze pandemie werd door velen van ons als science fiction gezien maar het is nu duidelijk wetenschap. Er zijn mensen die het tegendeel beweren, mensen die andere oplossingen willen of gewoon terug naar vroeger. In de kern daarvan heeft dit niets te maken met mensen die niet geloven in de pandemie. Het heeft alles te maken met mensen die meer pijn ervaren bij de gevolgen die dit heeft voor onze samenleving dan mensen die niet willen meewerken. Dit is zorgelijk want er liggen nog een aantal hypothetische “science fictions” op stapel waarvan de disruptie voor onze samenleving een veelvoud erger is voorspeld dan de huidige corona crisis.

 

Klimaatverandering, het lijkt zo ver weg, maar het is zo ongelofelijk dichtbij dat wij als samenleving ons moeten afvragen of de kinderen in 2050, mijn kleinkinderen of uw achterkleinkinderen, boos zullen zijn op ons of niet. Ik hoef u hierover niet in te lichten, dat doen de grote der aarde al. David Attenborough is voor mij de grootste held op dit gebied, al heel mijn leven kijk ik gefascineerd naar zijn liefde voor dier, mens en natuur. Zijn energie om keer op keer maar te vertellen dat het anders moet is aangrijpend, zijn drive om ons te blijven vertellen wat we moeten doen kan niet anders dan gemotiveerd zijn uit een echte zorg, een echte angst een waarheid waar onze samenleving te weinig bij stilstaat, een waarheid die ik voor mijn kleinkinderen heel graag onwaar wil maken.

 

We hebben documentaires genoeg waar men tracht ons te waarschuwen en al deze documentaires schetsen een beeld dat we geleidelijk aan het afgeleiden zijn en de vraag die open blijft is wanneer wordt de maatschappelijke onrust groot genoeg zodat we de wetenschap ook echt serieus gaan nemen. Is dat over 20 jaar, 60 jaar 200 jaar? Het antwoord daarop hebben we niet, maar ik wil het antwoord ook helemaal niet, ik wil net als vele van jullie dat mijn kleinkinderen gewoon een normaal leven hebben. Een leven waar het nog steeds mogelijk is lammetjes in de wei te zien dartelen in de lente, een leven waar een samenleving niet verrast en opgeschud wordt door een ramp die sciencefiction voorspelde, die wij negeerde en die onze kleinkinderen zullen betreuren.

 

Science Fiction Solution

Er is zoveel dat we kunnen doen, zoveel dat we moeten doen om de voorspelling van wetenschappers te voorkomen. Iedereen doet iets, en in alles dat je doet is het het overwegen waard of het anders kan of het beter kan. Digging the earth, plant a tree, afval scheiden, met de fiets, alles draagt bij en geen kans mogen we laten liggen. Een grote uitdaging die nog open ligt is hoe wij als mensen op individueel niveau iets kunnen doen aan het verbeteren van onze eigen woningen. Sinds 2013 werk ik aan dat gekke idee, een idee waarbij het mogelijk wordt dat iedere woning een eigen roadmap krijgt opweg naar een duurzamer en energie neutraler gebruik van de gebouwen waar wij ons thuis voelen.

 

Met mijn eigen woning heb ik laten zien dat het mogelijk is waarde virtueel  te planten en deze in de realiteit te oogsten. Waarde omdat de woning weer een thuis is van nu, waarde omdat de investeringen uit konden, waarde omdat de gaskachel verruild is voor vloerverwarming, waarde omdat de woning weer aanvoelt als nieuw en waarde omdat zodra ik ga verhuizen (denk het niet) ik alle data heb om snel en kosteneffectief te laten zien wat een verstandige volgende stap voor de toekomst van deze woning voor een volgende eigenaar.

 

What can we do for you!

Wij kunnen u helpen de (virtuele) fundering te leggen voor een groeiplan van uw woning die tezamen met anderen woningen de fundering legt voor een duurzamer gebruik van de bouwwerken die bedoeld zijn om in het verleden, heden en de toekomst te dienen als het “thuis” van iemand uit onze samenleving. Onze service is altijd afgestemd op uw wensen, deel uw virtuele data met ons voor ons advies of laat ons uw vastgoed inscannen. Wij zorgen ervoor dat deze data gebruikt wordt in uw belang en dat van onze kleinkinderen.

 

What can you do for us!

Laat ons u adviseren hoe u virtueel uw woning kunt verkopen. U krijgt de begeleiding die vastgoedontwikkelaars inkopen, u krijgt het advies dat een architect geeft, u krijgt de zekerheid die projectontwikkelaars zich verschaffen bij grote bouwprojecten en u krijgt de keuze. De keuze om zonder enig risico in te stappen. Wat wij terugvragen is dat u één van de 10 opdrachtgevers bent in 2021 die met ons VirtuDevelop programma uw woning verkoopt. Bent u diegene dan behoort u tot een van de eerste particulier vastgoed eigenaren waarbij de nieuwste technieken en de in de bouwindustrie bewezen BIM software ingezet worden. Met een door ons speciaal ontwikkeld process zorgen wij ervoor dat u geen risico loopt, dat u niet hoeft te investeren, en toch binnen 8 tot 12 weken een betere opbrengst heeft van uw woning en een beter perspectief voor het bouwwerk dat u nu thuis noemt en een beter perspectief voor wat ons thuis is, onze planeet. Hebben wij deze 10 projecten gedaan aan het eind van 2021 dan is ons proces klaar gereed voor alle andere architecten en ontwikkelaars om gebruik van te maken en zullen wij zo snel als mogelijk dit toegankelijk maken.

 

Wie zijn Wij

Ernst de Groot

Van kinds af aan geïnteresseerd in wetenschap, een liefde voor natuur en architectuur en een familieman die graag thuis met de kinderen tijd doorbrengt. Zijn hele leven al een geek die graag vooraan staat in de technologische mogelijkheden met een Bachelor Built Environment en een specialisatie in Architectuur en die deze verschillende kwaliteiten inzet om potentie tot leven te laten komen.


July Kim Young

Verbinder met een drive om relaties te creëren en onderhouden, data is key maar de relatie staat centraal zowel zakelijk als privé. Hiervoor data gedreven services verkocht die het werk van grote corporates eenvoudiger maakte in haar functie bij Elsevier en nu haar kracht om te verbinden en haar interesse in data inzet om u te helpen de data te bundelen en communiceren voor uw woning of die van uw klant.

CONTACT

Heb je nog vragen, we beantwoorden ze graag.